Zelný salát s mrkví a slaninou

Suroviny

bílé hlávkové zelí
500 g
červená cibule
1 ks
mrkev
2 ks
rozinky
50 g
slunečnicový olej
6 PL
citrónová šťáva
1-2 KL
sůl dle chuti
pepř dle chuti
anglická slanina (plátky)
100 g

Postup přípravy:

Zelí očistíme a cibuli s mrkví oloupeme. Zelí a cibuli nakrájíme na nudličky, mrkev nahrubo nastrouháme a vše nasypeme do mísy. Rozinky krátce orestujeme na lžíci oleje a zchladlé přidáme k zelenině. V misce smícháme zbylý olej, citronovou šťávu, dle chuti osolíme, opepříme a vmícháme do salátu. Mísu zakryjeme folií a salát necháme alespoň 30 minut odležet. Plátky slaniny nakrájíme na širší proužky a na rozehřáté pánvi je vyškvaříme dokřupava. Salát doplníme slaninou.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
22.2.2011 6:47| autor: kokinka88

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist