Zelí s kmínem na moravský způsob

Suroviny

střední hlávka zelí
1 ks
střední brambora
2 ks
velká cibule
1 ks
hladká mouka
1 PL
kmín
1 špetka
ocet
2 PL
sůl a cukr
dle chuti
olej
2 PL

Postup přípravy:

Hlávku zelí obereme od vrchních listů, nakrájíme na tenké nudličky. K zelí přidáme kmín, sůl, zalijeme vodou a uvaříme, až je zelí měkké. Mezitím na oleji usmažíme cibuli dozlatova. Brambory oloupeme, nastrouháme a vmícháme do nich mouku. Po uvaření ze zelí slijeme vodu a přidáme do něj brambor s moukou, podle potřeby studenou vodu a chvíli povaříme. Podle chuti dochutíme cukrem, octem a solí. Až je ochucené přidáme usmaženou cibuli a důkladně vše promícháme.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

4.5  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
31.10.2017 2:00| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist