Zapečený celer plněný masem

zapeceny-celer-pneny-masem-1100x618.jpg Zdroj: archiv redakce

Suroviny

menší celer
2-3 ks
citrón
1/2 ks
máslo
80 g
tvrdý sýr
30 g
mleté maso
250 g
menší cibule
1 ks
vejce
1 ks
kečup
1 PL
hořčice
1 ČL
mletá paprika
1 ČL
chilli (podle chuti)
1 špetka
majoránka
dle chuti
sůl, pepř
dle chuti
strouhanka
dle potřeby

Postup přípravy:

Nádivka: 250 g mletého masa, 1 menší cibule, 50 g másla, 1 vejce, 1 lžíce kečupu, 1 lžička hořčice, 1 lžička mleté papriky, špetka chilli (podle chuti), majoránka, sůl, pepř, strouhanka podle potřeby

Celery oloupejte a uvařte do poloměkka v okyselené vodě. Sceďte je, rozkrojte na půlky a vnitřky trošku vydlabejte. Cibuli nasekejte najemno a osmažte na másle spolu s vydlabanou a nasekanou částí celeru. Přidejte maso, vejce, kečup, hořčici, sůl, koření, majoránku a podle potřeby strouhanku. Celerové půlky naplňte směsí a vložte do zapékací formy. Pokapejte je rozpuštěným máslem a posypte nastrouhaným sýrem. Celery podlijte trochou vody, vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a zapékejte asi 30 minut. Podávejte s bramborovou kaší a přizdobte zelenými natěmi nebo kyselou okurkou.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

2.7  Hodnoceno: 3x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
6.9.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist