Zapečené vepřové kotlety se zeleninou a bramborami

Suroviny

vepřové kotlety (může být i vykostěný králík) podle počtu strávníků
4-6 ks
větší mrkve
2 ks
petržele
1-2 ks
menší celer
1 ks
šlehačka
1 ks
brambory

Postup přípravy:

Vepřové kotety naklepeme jako na řízky. Osolíme a klademe na dno pekáče. Na kotletu nastrouháme najemno 1 větší mrkev, 1 menší petržel a trochu celeru (v létě je možno přistrouhat i kedluben). Na tuto vrstvu klademe plátky oloupaných syrových brambor. Osolíme a znovu opakujeme: plátky masa, zelenina a nakonec brambory.

Celé zalijeme 1 celou šehačkou a v troubě pečeme asi 1 až 1,5 hodiny až jsou kotletky pořádně měkké.

Hodnocení

4.6  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist