Zapečené hovězí maso s bramborovou kaší

Suroviny

hovězí maso
500 g
cibule
3 ks
máslo
1 ks
hladká mouka
dle potřeby
bujón z kostky
1 ks
bramborová kaše
dle potřeby

Postup přípravy:

Vařené či dušené hovězí maso nakrájejte na drobné kousky (případně pomelte na masovém strojku). Mezitím nechte rozpustit máslo a orestujte na něm 3 cibule nakrájené nadrobno. Zasypte vrchovatou lžící mouky, nechte krátce povařit a zalijte 200 ml bujónu z kostky. Duste ještě asi 10 minut, přidejte maso a dobře promíchejte.

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

Do vymazané a vysypané zapékací misky (použijte máslo a strouhanku) vložte masovou směs, na ni bramborovou kaši. Tu posypejte strouhankou (vytvoří zlatavou krustu) a postříkejte rozpuštěným máslem. Troubu předehřejte na nejvyšší stupeň a zapékejte 15–20 minut.

Hodnocení

4.8  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
25.1.2013 2:36| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist