Žampióny plněné klobáskou chorizo

Suroviny

větších pevných žampiónů
8 ks
kvalitní chorizo klobásky
150 g
oloupaná cherry rajčata (můžou být i z konzervy)
3 ks
malých šalotek
2 ks
sýra (např. gouda)
100 g
čerstvá plocholistá petrže
dle chuti
olivový olej
dle potřeby

Postup přípravy:

Omyjte žampióny, odřízněte jim nožičky a ty nakrájejte na malé kousky. Chorizo klobásky oloupejte a také jemně pokrájejte (případně můžete obojí společně rozmixovat nahrubo). Na pánvi na olivovém oleji nechte lehce zezlátnout najemno nakrájenou šalotku, přidejte směs chorizo klobásek a nožiček žampiónů. Přidejte pokrájená rajčata a krátce orestujte. Klobouky naplňte připravenou směsí a rozložte je náplní nahoru do zapékací misky. Vložte je do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte asi 10-15 minut. Nastrouhejte najemno sýr a žampióny jím posypte. Zapečte dalších 5 až 10 minut do zlatova. Při servírování posypte čerstvě nasekanou petrželí.

Náš tip: Delikátní chuť plněných žampiónů skvěle doplní variace zelených salátů s dipem vymíchaným z 1 lžíce kvalitní majonézy, 1 lžíce zakysané smetany a 1 lžičky hrubozrnné hořčice.

Hodnocení

4.8  Hodnoceno: 4x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
27.6.2016 1:22| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist