Výtečný guláš z kližky

Suroviny

hovězího masa (nejlépe kližky)
600 g
cibule
600 g
tuku
80 g
rajčatového protlaku
1 PL
gulášového koření
1 PL
sladké papriky
1 PL
majoránka, česnek, vývar, kmín, sůl

Postup přípravy:

Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na rozpáleném tuku, nádobu sundáme z plotýnky. Vmícháme mletou papriku, gulášové koření, hned zalijeme trochou vývaru, přidáme maso nakrájené na stejně velké kostky, sůl rajčatový protlak, kmín, rozetřený česnek a dusíme pod pokličkou na malém ohni, při dušení guláš podléváme malým množstvím vody. Když maso změkne, omáčku upravíme odpařením nebo přilitím horké vody do správné hustoty (guláš nesmí být řídký), přidáme rozemnutou majoránku a necháme přejít varem. Nezahušťujeme moukou!

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
5.3.2015 9:51

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist