Vepřová pečeně na zázvoru s medem

Suroviny

vepřové kýty s kůží
500 g
cibule
200 g
světlého piva
500 ml
mletého zázvoru
50 g
hřebíčku
20 ks
medu
100 g
sůl
hladké mouky
1 PL
vařených brambor
500 g
hrubé mouky
200 g
bramborového škrobu
150 g
vejce
1 ks
červeného hlávkového zelí
500 g
brusinkový kompot
1 ks
sůl, cukr, ocet
velký nastrouhaný syrový brambor
1 ks
vývar

Postup přípravy:

Nařežeme kůži na vepřové kýtě a vetřeme do ní mletý zázvor. Do zářezů v kůži napícháme hřebíček, maso osolíme a potřeme medem. Vložíme do pekáčku na pokrájenou cibuli a podlijeme pivem. V mírně rozehřáté troubě pečeme doměkka, dokud maso nezíská zlatavé zabarvení. Šťávu vydusíme a zaprášíme moukou. Rozředíme ji pivem a vývarem a řádně provaříme. Můžeme přidat ještě trochu medu a mletého zázvoru.

Uvařené brambory propasírujeme, přidáme mouku, škrob, sůl, vejce. Zpracujeme těsto, které se nesmí lepit. Z něj tvarujeme malé kulaté knedlíčky o průměru asi 3 cm a vaříme v osolené vodě.

Pokrájené zelí orestujeme na sádle a cibuli, přidáme brusinkový kompot a zalijeme vývarem, dochutíme solí, cukrem, octem a zahustíme nastrouhaným syrovým bramborem.

Podáváme s bramborovými knedlíky, červeným zelí, vařenými brambory, bramborovými plackami, bramboráčky či saláty z čerstvé nebo nakládané zeleniny.

Hodnocení

4.5  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist