Vepřová kýta s vinnou omáčkou

veprova-kyta-s-vinnou-omackou-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

vepřová kýta
1 ks
velká mrkev
1 ks
celer
1/2 ks
cibule
2 ks
hořčice
1 ČL
bílé víno
50 ml
zakysaná smetana
1 kelímek
masový vývar (i z kostky)
300 ml
hladká mouka
50 g
sůl, mletý pepř
dle chuti
celý pepř
3 kuličky

Postup přípravy:

Polovinu dávky slaniny nakrájejte na proužky a polovinu na kostičky. Zeleninu očistěte a oloupejte. Z půlky mrkve nakrájejte proužky a druhou půlku společně s celerem nakrájejte na kostičky. Cibuli nasekejte najemno. Maso omyjte, osušte, osolte a opepřete a na několika místech protáhněte proužkem slaniny a mrkve. V pekáčku vyškvařte kostičky slaniny, přidejte nakrájenou zeleninu a cibuli a vše osmažte do žluta. Přidejte maso, celý pepř a hořčici. Když se maso zatáhne, přilijte trochu vývaru, přiklopte a vložte do trouby vyhřáté na 200 °C. Asi po půl hodině maso odklopte, obraťte a při 180 °C upečte doměkka. Během pečení polévejte vypečenou šťávou a podlévejte vývarem. Hotovou pečeni vyndejte a uložte v teple. Vypečenou šťávu zalijte vínem a smetanou, ve které jste dobře rozmíchali mouku. Podle potřeby rozřeďte vývarem a krátce za stálého míchání povařte. Omáčku dochuťte solí a proceďte. Pečeni nakrájejte na plátky, rozdělte na talíře, přelijte omáčkou a podávejte s bramborovými knedlíky a hlávkovým salátem.

Hodnocení

2.8  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
20.3.2023 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist