Vepřová krkovička pečená v majonézovém kabátku

Suroviny

vepřová krkovice
1-1,5 kg
velká cibule
2 ks
majonéza
1 sklenice
strouhaná gouda
200 g
koření
dle libosti
sůl
dle chuti
majoránka
dle chuti
kmín
dle chuti

Postup přípravy:

Maso osolíme, okořeníme, posypeme kmínem a majoránkou – kdo ji nemá rád, klidně ji vynechá! Maso vložíme do pekáče a potřeme majonézou – vrstva zhruba 4 mm. Na majonézu poklademe kolečka cibule a všechno zasypeme sýrem. Pekáč zavřeme a strčíme do rozehřáté trouby a pečeme na 180°C, až je maso měkké. Na pečení nepotřebujeme žádný tuk, ale maso můžeme podlít asi 100 ml horké vody. Pečení trvá asi jen hodinu. Majonézu cítit nebudete! Takže i nepřátelé majonéz si můžou pečínku tímto způsobem připravit.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

4.8  Hodnoceno: 14x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
18.1.2018 2:00| autor: xpoupatkox

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist