Vánoční punč se skořicí a pomeranči

Suroviny

celá skořice
2 ks
citron
1 ks
cukr krupice
140 g
rum
130 ml
bílé víno
500 ml
pomeranč
1 ks
hřebíček
4 ks
badyán
1 ks
voda
500 ml
plátky citrónu na ozdobení

Postup přípravy:

1. Do většího hrnce vymačkejte šťávu z citronu a pomeranče a přidejte ji spolu s cukrem do 1/2 litru vody, promíchejte a přiveďte k varu.

2. Pak přilijte rum, víno a přidejte koření. Znovu zahřejte k varu a odstavte.

3. Vánoční punč podávejte ve vyhřátých sklenicích a ozdobte plátkem citronu. Z uvedeného množství ingrediencí si připravíte asi 8 sklenic.

TIP: Když si přidáte do punče nakrájená jablka, bude vynikající!

Hodnocení

3.8  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
22.12.2010 6:17| autor: El

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist