Femina.cz > Česká a světová kuchyně > Vánoční kuchařka: Zeleninové bramboráčky
Vánoční kuchařka: Zeleninové bramboráčky
Že o svátcích na zeleninu zapomínáte ? S těmito bramboráčky už nebudete!
Potřebujete:
• 500g cukety
• 2 větší karotky
• 2 vejce
• 1 lžíce vegety
• špetku mletého pepře
• 100ml mléka
• 250g hladké mouky
• 1 hlávkový salát
• 100g rajčátek
• olej na smažení
• špetku muškátového květu
• 1 menší cibuli
• 2 stroužky česneku
• sůl, majoránku a strouhanku
Postup:
Cuketu omyjeme a okrájíme (mladé plody můžeme použít i se slupkou). Pak ji nastrouháme na hrubém struhadle do větší mísy a necháme chvíli odstát, až pustí vodu, a tu slijeme.
Karotky očistíme, omyjeme a nastrouháme najemno. Cibuli oloupeme a nadrobno ji nasekáme. Oloupaný česnek utřeme nebo prolisujeme. Karotku, cibuli a česnek přidáme k nastrouhané cuketě společně s vejci, mlékem a hladkou moukou.
Směs ochutíme vegetou, solí, muškátovým květem a špetkou pepře. Vše dobře promícháme. Z hustého cuketového těsta tvoříme bramboráčky. Smažíme je na pánvi na rozpáleném oleji, z každé strany asi 5 minut.
Hotové placičky rozložíme na papírový ubrousek, abychom je zbavili přebytečného tuku. Cuketové bramboráčky podáváme teplé a zdobíme malými rajčátky a salátem. Můžeme je servírovat i jako přílohu k masu.