Vánoční kuchařka: Zeleninové bramboráčky

Že o svátcích na zeleninu zapomínáte ? S těmito bramboráčky už nebudete!

Potřebujete:

•    500g cukety
•    2 větší karotky
•    2 vejce
•    1 lžíce vegety
•    špetku mletého pepře
•    100ml mléka
•    250g hladké mouky
•    1 hlávkový salát
•    100g rajčátek
•    olej na smažení
•    špetku muškátového květu
•    1 menší cibuli
•    2 stroužky česneku
•    sůl, majoránku a strouhanku

Postup:

Cuketu omyjeme a okrájíme (mladé plody můžeme použít i se slupkou). Pak ji nastrouháme na hrubém struhadle do větší mísy a necháme chvíli odstát, až pustí vodu, a tu slijeme.

Karotky očistíme, omyjeme a nastrouháme najemno. Cibuli oloupeme a nadrobno ji nasekáme. Oloupaný česnek utřeme nebo prolisujeme. Karotku, cibuli a česnek přidáme k nastrouhané cuketě společně s vejci, mlékem a hladkou moukou.

Směs ochutíme vegetou, solí, muškátovým květem a špetkou pepře. Vše dobře promícháme. Z hustého cuketového těsta tvoříme bramboráčky. Smažíme je na pánvi na rozpáleném oleji, z každé strany asi 5 minut.

Hotové placičky rozložíme na papírový ubrousek, abychom je zbavili přebytečného tuku. Cuketové bramboráčky podáváme teplé a zdobíme malými rajčátky a salátem. Můžeme je servírovat i jako přílohu k masu.

22.11.2007 12:00| autor: Zuzka

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist