Vánoční kuchařka: Křehký jablečný „páj“

K Vánocům patří jablka – ať už je rozkrajujete, nebo z nich připravujete různé pochoutky.

Ingredience:

•    1/2 kg polohrubé mouky
•    1 Hera
•    1 vejce
•    5 lžic cukru
•    1/2 kypřícího prášku do pečiva
•    trochu mléka

Náplň:

•    1,5 kg jablek (nastrouhat)
•    3 vanilkové pudinky
•    8 lžic cukru (podle sladkosti jablek)
•    1 vanilkový cukr

Postup:

Z těsta si uděláme 2 placky. První placku dáme na plech, na ni rozprostřeme zamíchanou hmotu z jablek (bez vaření) a druhou placku přikryjeme. Upečeme v troubě.

Je dobré vrchní vrstvu potřít rozpuštěným omastkem, pak je štrůdl opravdu vláčný.

4.12.2007 12:00| autor: Zuzka

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist