Vanilková zmrzlina se smetanou

Suroviny

mléka
500 ml
cukru krupice
130 g
žloutků
6 ks
smetany ke šlehání (33%)
200 ml
vanilkového lusku (nebo mletá pravá vanilka)
1 ks

Postup přípravy:

Nejprve si nachystejte anglický krém. Nejlépe se připravuje ve vodní lázni. Potřebujete dva hrnce, jeden větší a jeden menší. Větší naplňte vodou tak, abyste do něj mohli ještě umístit menší hrnec s ingrediencemi na anglický krém. V menším hrnci zahřejte mléko s vanilkou (vanilkový lusk oškrábejte nožem). V misce vyšlehejte žloutky s cukrem, přilijte teplé mléko a vymíchejte. Vraťte zpátky do hrnce a zahřívejte ve vodní lázni za stálého míchání dřevěnou měchačkou, dokud směs nezačne houstnout. Musíte být opatrní, nesmí začít vřít, jinak se vám žloutky srazí! Jakmile směs začne houstnout, odstavte ji a nechte vychladnout, občas promíchejte. Vyšlehejte pevnou smetanu a vmíchejte do anglického krému. Vzniklou hmotu přendejte nejlépe do nerezové misky nebo gastronádoby a dejte do mrazáku (ideálně do -18 °C). Asi po třiceti minutách směs vyndejte a pomocí vidličky ji „naškrábejte“, aby vám nevznikly velké krystaly. Opakujte podle potřeby (asi tak 3x), dokud zmrzlina nezíská požadovanou konzistenci.

Hodnocení

4  Hodnoceno: 4x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
11.7.2016 9:43| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist