Uzená polévka s pórkem a rýží

Suroviny

uzené maso
400 g
voda
3 l
cibule
2 ks
celý pepř
dle chuti
bobkový list
dle chuti
vývar z uzeného masa
1,5 l
uzené vepřové maso
100 g
pórek
1 ks
rýže
4 PL
polévkové koření
1 PL
zelená petrželka na posypání
dle libosti
sůl, pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Na vývar: 400 g dobrého uzeného masa, 3 l vody, 2 cibule, několik zrnek celého pepře, bobkový list

Na polévku: 1,5 l vývaru z uzeného masa, 100 g vařeného uzeného masa, 1 pórek, 4 lžíce rýže, asi l lžíce polévkového koření, mletý pepř, sůl podle potřeby, zelená petrželka na posypání

Uzené maso vložíme do studené vody s cibulí a kořením a uvaříme doměkka. Hotový vývar přecedíme, množství potřebné na polévku nalijeme do hrnce a přivedeme k varu. Přisypeme syrovou rýži, na kolečka nakrájený pórek (kousek si necháme na ozdobení) a vaříme asi 10 minut. Pak přidáme na kousky nakrájené maso, polévku dochutíme kořením, případně solí a podáváme bohatě posypanou nasekanou petrželkou a jemně nakrájeným pórkem.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

2.5  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
15.11.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist