Utopenci s cibulí a hořčicí

Suroviny

buřty
8-10 ks
ocet
200 ml
cukr
2 PL
plnotučná hořčice
2 PL
cibule
2 ks
voda
300 ml
mletá sladká paprika, chilli paprika
dle chuti

Postup přípravy:

Očistíme si cibuli, kterou opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na tenká kolečka. Pokud se nám rozpadnou, vůbec to nevadí. Připravíme si lák z octu, vody, koření a cukru. Ten přivedeme v hrnci k varu a krátce povaříme, cca 10 minut. Odstraníme z plotny a necháme vychladnout. Buřty si podélně nakrojíme, uvnitř pomažeme hořčicí a vložíme do nich plátky cibule. Můžeme a nemusíme zaprášit mletou sladkou paprikou. Vyskládáme se zbylou cibulí do sklenice a zalijeme vychladlým nálevem. Můžeme přidat i na kolečka nakrájenou okurku nebo také vložit čili papriku, kdo má rád pálivé. Utopence necháme uležet v lednici několik dní, než se pustíme do konzumace s čerstvým chlebem. Měly by mít příjemnou chuť octa.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.9  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
16.2.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist