Tvarohová štola s kandovaným ovocem

Suroviny

polohrubé mouky
400 g
prášku do pečiva
1 balíček
moučkového cukru
180 g
vanilkového cukru
1 balíček
měkkého tvarohu
250 g
másla (nebo rostlinného tuku)
200 g
vajec
2 ks
citrónové kůry
1/2 ks
citrónové šťávy
1/2 ks
rozinek
50 g
různého kandovaného ovoce
150 g
ořechových jader
40 g
loupaných mandlí
50 g
másla na potření
50 g
moučkový cukr na posypání
dle potřeby

Postup přípravy:

Prosejte polohrubou mouku s práškem do pečiva, přidejte moučkový cukr, vanilkový cukr, měkký tvaroh, změklé máslo (nebo rostlinný tuk), celá vejce, šťávu a kůru z půlky citrónu a vypracujte vláčné těsto. Zapracujte do něj předem propláchnuté rozinky, pokrájené kandované ovoce, hrubě nasekaná ořechová jádra a mandle. Vyválejte podlouhlou šišku, položte ji na pečící papír na plech, střed po délce promáčkněte hřbetem ruky a přehněte. Vložte do trouby vyhřáté na 180°C a upečte. Ještě horkou štolu několikrát potřete rozehřátým máslem a nakonec posypte vrstvou moučkového cukru. Štolu nechte vychladnout, zabalte ji do alobalu nebo fólie a nechte 1 – 2 dny rozležet.

Hodnocení

3.8  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
2.12.2016 1:50

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist