Tradiční džem z meruněk

Suroviny

meruňky
1 kg
cukr krystal
300 g
želírovací přípravek
1 balíček

Postup přípravy:

 

Přebrané a omyté meruňky zprudka vaříme, až se asi třetina šťávy odpaří. Po částech přidáme cukr a prudce vaříme ještě 5 minut. Dle návodu na obalu přidáme želírovací prostředek, zamícháme ho do džemu. Horký džem naplníme do nahřátých sklenic, uzavřeme je víčky. Sterilujeme 20 minut při teplotě 85 °C.

Hodnocení

3.9  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
24.6.2015 9:28| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist