Teplá švestková omáčka s mandlemi

Suroviny

švestková povidla
300 g
spařené mandle
50 g
rum
100 ml
rozinky
1 hrst
hladká mouka
3 PL
máslo
3 PL
sůl a cukr
dle chuti

Postup přípravy:

Mandle spaříme horkou vodou, pak je oloupeme a nasekáme na nudličky. Sušené švestky naložíme do rumu (nejlépe den předem). V hrnci rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku a vymícháme světlou jíšku, zředíme ji trochou studené vody a vyšleháme metličkou. Přidáme švestková povidla, rozinky, švestky i s rumem, ve kterém byly naloženy a nakonec ještě mandle. Vše promícháme, povaříme a dochutíme cukrem a solí.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

4.8  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
10.5.2018 2:00| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist