Telecí medailónky s bylinkami a vínem

Suroviny

telecí medailonky
600 g
hladká mouka
1 PL
olivový olej
1 PL
máslo
50 g
citron
1 ks
bílé víno
80 ml
nasekaná petrželka
1 PL
nasekaná pažitka
1 PL
nasekaný estragon
1 PL
nasekaný kebrlík
1 PL
pepř
sůl

Postup přípravy:

1. Medailonky omyjeme, osušíme a lehce naklepeme. Mouku smícháme se solí a pepřem a medailonky v ní obalíme.

2. Na pánvi rozpálíme olej s polovinou másla a medailonky na něm ze všech stran opečeme. Vyjmeme je z pánve a udržujeme v teple.

3. Do pánve přilijeme víno a zvýšíme teplotu, aby začalo probublávat. Vaříme, až omáčka trochu zhoustne. Pak ji odstavíme z ohně a rozpustíme v ní zbytek másla.

4. Medailonky na talíři posypeme nasekanými bylinkami, přelijeme vinnou omáčkou a jako přílohu podáváme nové brambory.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
24.1.2011 4:02| autor: El

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist