Telecí kýta s mrkví a muškátem

Suroviny

telecí kýty
500 g
mrkve
300 g
vývaru
3 dcl
cibule
1 ks
muškátový květ
dle chuti
hladká mouka
dle potřeby
máslo
dle potřeby
sůl
dle chuti
pepř
dle chuti

Postup přípravy:

V pekáči rozpustíme máslo, na něm osmahneme cibulku. Do cibulového základu vložíme telecí maso, opečeme ze všech stran, aby se zatáhlo, podlijeme vývarem, přidáme špetku muškátového květu, osolíme, opepříme, zakryjeme druhým pekáčem a dusíme asi 45 minut. Šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, přidáme zbytek vývaru a nakrájenou mrkev, dusíme ještě 10 minut, než mrkev změkne. Na závěr dochutíme pepřem solí.

Hodnocení

3.3  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
13.4.2016 8:27| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist