Sýr v listovém těstě se žampióny

Suroviny

listové těsto
400 g
sýr camembert
4 ks
menší červená cibule
4 ks
menší žampióny
3 ks
bílé víno nebo voda
4 PL
tekutý med
2 PL
vejce
1 ks
olivový olej
1 PL
červený vinný ocet
2 PL
tymián
1 snítka
sůl, mletý pepř
dle chuti
nať z jedné lahůdkové cibulky
1 ks
hladká mouka na rozválení těsta
dle potřeby

Postup přípravy:

Cibule nakrájené na kroužky zvolna opékáme v oleji, zhruba 10 minut. Potom přilijeme ocet, víno nebo vodu, přidáme tymián a dusíme bez poklice ještě chvíli, dokud se téměř všechna tekutina neodpaří. Pak vyjmeme tymián a do směsi vmícháme med. Ochutíme pepřem a necháme chladnout. Sýry rozkrojíme napolovic. Na spodní část rozdělíme plátky žampionů a nakrájenou cibulovou nať. Sýry opět spojíme. Pomocí hladké mouky rozválíme listové těsto na plát o síle 2 mm. Rozkrojíme ho na čtyři čtverce. Do středu každého dáme nadívaný sýr. Nyní spojíme čtyři cípy těsta nad sýrem do tvaru měšce a dobře je k sobě přitlačíme. Měšce přendáme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem. Posypeme solí a pepřem. Vložíme do trouby a zprvu pečeme při 200° C. Asi po 5 minutách příkon tepla zmírníme na 190° C. Při této teplotě upečeme měšce dozlatova. Podáváme horké i studené s pikantní cibulí.

Hodnocení

2.8  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.5.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist