Svíčková na smetaně

Suroviny

hovězí svíčková
600 g
uzená slanina
50 g
sůl a pepř
dle chuti
tuk
40 g
cibule
1 ks
mrkev
8 dkg
petržel
5 dkg
celer
5 dkg
masový vývar
dle potřeby
bobkový list
1 ks
kulička nového koření
2 ks
hladká mouka
40 g
kysaná smetana
2 + 1/2 dcl
cukr
dle chuti
citrónová šťáva
dle chuti

Postup přípravy:

Odleželou svíčkovou odblaníme, prošpikujeme proužky uzené slaniny, osolíme, opepříme a osmahneme v rozpáleném tuku ze všech stran a odložíme do tepla. Na tomtéž tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme očištěnou a nakrájenou zeleninu, osmahneme a podlijeme masovým vývarem. Potom přidáme osmahnuté maso, bobkový list a celé nové koření, přikryjeme a dusíme ve vyhřáté troubě do měkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme moukou a povaříme ještě asi 20 minut. Připravenou omáčku protřeme se zeleninou přes síto, přilijeme smetanu a podle chuti osladíme a okyselíme citrónovou šťávou. Pro lepší barvu můžeme přidat zkaramelizovanou lžičku cukru. Maso nakrájíme na plátky, podáváme s houskovým knedlíkem, plátkem citrónu a brusinkami.

Hodnocení

4.5  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
20.11.2013 9:31| autor: Petra Fickerová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist