Švestkové knedlíky

Suroviny

polohrubá mouka
300 g
hrubá mouka
300 g
kostka droždí
1 ks
vlažného mléko
300 - 400 ml
cukr
5 PL
vejce
2 ks
sůl
1 špetka

Postup přípravy:

Do mísy prosejeme mouku, uprostřed uděláme důlek, do něj dáme rozdrobené droždí, cukr, zalijeme trochou vlažného mléka a na teplém místě necháme vykynout. Po vykynutí přidáme cukr, mléko, sůl, vejce a zpracujeme vláčné hladké těsto.

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

Necháme asi hodinu kynout. Poté těsto rozválíme, rozkrájíme na čtverce, do každého čtverečku zabalíme švestku a uděláme kulatý knedlíček. Vaříme ve vodě nebo v páře asi 15 – 20 min dle velikosti. Po vyjmutí propícháme špejlí, aby vyšla pára.

Hodnocení

4.8  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
12.11.2012 12:14| autor: kattka20

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist