Švestková žemlovka s mandlemi

svestkova-zemlovka-1100x618.jpg Zdroj: archiv redakce

Suroviny

starší houska
2-3 ks
švestka
600 g
cukr
30 g
čokoláda na vaření
50 g
plátky mandlí
50 g
mléko
4 PL
máslo
100 g
mletá skořice
dle chuti

Postup přípravy:

Housky nakrájíme na velmi tenké plátky. Pekáč hodně vymastíme máslem. Na dno pekáče rozprostřeme plátky housek malinko pokropených mlékem, vrstvu půlených švestek, posypeme mandlovými lupínky, pohážeme kostičkami čokolády, pocukrujeme směsí skořice a cukru, dáme pár plátků másla a vše opakujeme znovu do vypotřebování surovin. Zakončíme vrstvou housek. Opět pokropíme malinko mlékem, poklademe plátky másla a v předehřáté troubě upečeme dorůžova.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

2.2  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
20.8.2021 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist