Švestková omáčka se smetanou

Suroviny

švestková povidla
100 g
sušené švestky
10 ks
čerstvé nebo kompotované švestky
5 ks
máslo
100-200 g
hladká mouka
2-3 PL
vývar z masa
500-700 ml
smetana
150 ml
cukr
1-2 PL
citrónová šťáva
1 PL
sůl
1 špetka
skořice
1 špetka
hřebíček
2-3 ks
citrónová kůra
dle chuti

Postup přípravy:

Připravíme si máslovou jíšku. Na pánvi rozpustíme máslo a přidáme hladkou mouku. Tuto zásmažku přelijeme horkým vývarem. Přidáme do něj švestky a povidla. Důkladně promícháme a vaříme do změknutí švestek. Sušené švestky můžeme naložit do vody už pár hodin před začátkem vaření omáčky (rychleji se uvaří). Okořeníme skořicí, hřebíčkem, solí, cukrem a na provonění nastrouháme citrónovou kůru. Zjemníme smetanou a necháme krátce provařit. Pokud se vám konzistence omáčky zdá být ještě řídká, do smetany lze přimíchat ještě pár lžic hladké mouky. Citrónovou šťávou dodáme na závěr lehce nakyslou chuť. Pokud se nám švestky samy nerozpadnou, klidně omáčku rozmixujeme. Hladká konzistence s kousíčky švestek je skvostná. Servírujeme s bramborovým knedlíkem a uzeným masem.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
31.1.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist