Staročeské hovězí se zeleninou a slaninou

Suroviny

hovězí kližka
500 g
sladkokyselá okurka a trocha nálevu
70 g
mrkev
80 g
petržel
50 g
cm tlustý střední celer
1 plátek
cibule
100 g
mletá sladká paprika
2 KL
kulička nové koření
4 ks
bobkový list
2 ks
kulička pepř
5 ks
tymián
1 špetka
sůl
hovězí vývar
sádlo
uzená slanina
80 g
kousek máslo

Postup přípravy:

1. Na rozpáleném sádle za častého míchání orestujeme dohněda jemně nastrouhanou mrkev, petržel, celer, krájenou cibuli, nové koření, pepř, bobkový list a tymián. Přidáme osolené maso a opečeme jej ze všech stran a nakonec vmícháme mletou papriku.

2. Poté podlijeme vývarem, přidáme vyškvařené kostičky slaniny, okurkový nálev a asi hodinu dusíme.

3. Potom vyjmeme maso, na krájíme na plátky, omáčku zbavíme koření, prolisujeme (nebo rozmixujeme), osolíme a do omáčky vrátíme plátky masa.

4. Okurky nakrájíme na dlouhé nudličky, orestujeme je na másle a posypeme jimi na talíři plátky masa.

Staročeské hovězí po znojemsku podáváme s vařenou rýží.

Hodnocení

4.8  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
3.1.2011 11:55| autor: El

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist