Špenátová polévka se sýrem

Suroviny

Čerstvý nebo mražený špenát
1 kg
Sýr Krolewski
40 g
Vejce
3 ks
Máslo
70 g
Bílá veka
1 ks
Masový vývar
dle potřeby
Strouhaný muškátový oříšek
1 špetka
Sůl
dle chuti

Postup přípravy:

Pokud používáme špenát mražený, tak jej nejprve necháme rozmrznout. Každopádně jej očistíme a spaříme ve slané vodě, scedíme, necháme okapat a jemně nasekáme nebo umeleme.

V rendlíku rozpustíme máslo, do kterého přidáme umletý špenát, špetku strouhaného muškátového oříšku a sůl. To všechno dusíme na mírném plamenu. Jakmile začne špenát houstnout, přidáme rozšlehaná vejce, nastrouhaný sýr Krolewski a mícháme, dokud se vejce nesrazí. Poté špenát zalijeme vývarem a všechno ještě krátce povaříme.

Na pánvičce pak na másle osmahneme na plátky nakrájenou veku, kterou podáváme k naší výborné zelené velikonoční polévce.

Více receptů naleznete na www.syrnadzlato.cz.

Hodnocení

3  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
28.3.2018 10:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist