Špenátová polévka s vejcem

Suroviny

mražený špenát
1 balíček
hladká mouka
1 hrnek
smetana
1 ks
cibule
1 ks
máslo
1 plátek
sůl
1 špetka
masox
1 ks
mletý pepř
1 špetka
vejce uvařené na tvrdo
4 ks

Postup přípravy:

Nejprve uděláme z másla, drobně pokrájené cibule a hladké mouky cibulovou jíšku a zalijeme vodou. Necháme chvíli povařit, pak přidáme masox a za stálého míchání změklý špenát.

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

Přidáme trochu pepře, sůl a ještě deset minut povaříme. Nakonec do polévky vlijeme smetanu a ještě necháme krátce přejít varem. Hotovou polévku můžeme přímo na talíři ozdobit nakrájenými vejci a posypat sekanou pažitkou či petrželkou.

Hodnocení

4.4  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
20.12.2012 10:41| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist