Slepované linecké cukroví s marmeládou

Suroviny

hladká mouka
25 dkg
máslo
14 dkg
žloutky
2 ks
cukr
6 dkg
mléko
1 PL
zavařenina nebo hořká čokoláda
10 dkg
tuk na vymazání plechu
1 ks

Postup přípravy:

Na vál prosijeme mouku s cukrem, přidáme rozdrobené máslo a těsto zpracujeme se žloutky. Podle potřeby přidáme trochu mléka. Linecké těsto musíme dobře propracovat, aby bylo zcela hladké a stejnorodé. Zpracování nesmíme však přehánět. Příliš dlouhým hnětením těsta dochází, jak říkáme, ke „spáření těsta“, těsto se lepí na vál a trhá se. Tuk se totiž dlouhodobým zpracováním rozpouští.

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

Před vyvalováním necháme linecké těsto v chladu odpočinout, aby zchladlo na teplotu asi 10 stupňů. Nenecháváme je však zmrznout. V chladu můžeme těsto ponechat i 2 dny. Vláčné linecké těsto rozválíme a tvořítkem na vánoční cukroví vykrajujeme libovolné tvary, které v mírně předehřáté troubě pečeme do růžova. Těsto nesmíme ani sušit, ani zprudka péct, ideální je teplota 175 – 200 stupňů. Linecké těsto necháme vychladnout a spojujeme zavařeninou nebo rozpustíme hořkou čokoládu a pečivo v ní zpoloviny namáčíme. Servírujeme ho posypané moučkovým cukrem.

Hodnocení

4.7  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
29.9.2012 11:08| autor: Beruska2412

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist