Rýžové karbanátky s kuřecím masem

ryzove-karbanatky-1100x618.jpg Zdroj: archiv redakce

Suroviny

krátkozrnná rýže
150 g
kuřecí prsíčka
250 g
cibule
1 ks
mrkev
1 ks
drůbeží bujón
1 kostka
máslo
25 g
vejce
2 ks
ledový salát
1/2 ks
malá cuketa
1 ks
ředkvička
1 svazek
strouhanka ze 2 rohlíků
strouhaný tvrdý sýr
dle potřeby
olivový olej
dle potřeby
citrónová šťáva
dle chuti
sůl, pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Kuřecí maso vložte do vody, přidejte bujónovou kostku, mrkev a cibuli, osolte, opepřete a vařte, dokud maso nezměkne. Maso a mrkev vyjměte a velmi drobně nakrájejte. Propláchnutou rýži zalijte vývarem a zvolna poduste doměkka. Do uvařené rýže vmíchejte máslo a nechte ji trochu zchladnout. Pak do ní vmíchejte 1 celé vejce, 1 žloutek a maso s mrkví. Podle potřeby zahustěte částí strouhanky. Ze směsi tvořte malé karbanátky, obalte je nejdřív v rozšlehaném bílku a pak ve strouhance a zvolna je usmažte z obou stran na oleji na pánvi. Ledový opraný salát natrhejte do mísy, přidejte jemně nakrájené ředkvičky, nastrouhanou cuketu, osolte, opepřete, zalijte olejem, citrónovou šťávou a promíchejte.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
5.10.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist