Rybí fáš v listovém těstě

Suroviny

listové těsto
1 balení
rybí filé (z mořské štiky nebo candáta)
300 g
čerstvý nebo mražený losos
100 g
vejce
2 ks
smetana
0,5 dl
škrobová moučka
1 PL
strouhaná citrónová kůra
1 ČL
sůl, mletý pepř
dle chuti
hladká mouka na vál
dle potřeby
vejce na potření
1 ks

Postup přípravy:

Polovinu filé vložíme do nožového mixeru, osolíme, opepříme a krátce rozmixujeme. Přilijeme smetanu, přidáme vejce a opět krátce rozmixujeme. Přidáme zbylé filé a čerstvého nebo rozmrazeného lososa (obojí nakrájené na kostky) a škrobovou moučku, promícháme a rybí fáš dochutíme citrónovou kůrou, solí a pepřem. Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát, rozdělíme na něj připravenou fáš, těsto zavineme jako na štrúdl a na okrajích k sobě dobře přitiskneme. Naplněné těsto přeložíme na plech vyložený papírem na pečení, potřeme rozšlehaným vejcem, vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C a upečeme dozlatova. Podáváme s listovým salátem jako lehký pokrm.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

2.9  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
24.1.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist