Puding s ovocem a sirupem

Suroviny

švestka
50 g
sušené ovoce
300 g
koktejlové třešně
150 g
citrónová šťáva z 1 ks citrónu
1 ks
pomerančová šťáva z 1 ks pomeranče
1 ks
hnědý cukr
100 g
skořice
2 ČL
likér Baileys Original
200 ml
vejce
2 ks
lískový ořech
50 g
mandle
50 g
jablko
1 ks
hladká mouka
100 g
prášek do pečiva
1 ČL
sůl
1/2 ČL
strouhanka
175 g
ztuhlé máslo
135 g
med
2 PL

Postup přípravy:

Na sirup: 2 polévkové lžíce medu, 2 polévkové lžíce likéru Baileys Original, 1 polévková lžíce másla

Pokrájejte švestky, sušené ovoce, koktejlové třešně a smíchejte s citronovou a pomerančovou šťávou, cukrem, skořicí a přilijte likér Baileys. Směs zakryjte a nechte přes noc marinovat. Pudinkovou mísu vymažte máslem. V jiné míse smíchejte mouku s práškem do pečiva a solí, přidejte vejce, nasekané ořechy, nastrouhané jablko a strouhanku. Do směsi přistrouhejte ztuhlé máslo a rozmixujte. Přikryjte pečícím papírem a zabezpečte gumovou páskou. Nádobu s pudinkem položte na plech a ten vylijte vodou. Dezert pečte v předehřáté troubě na 160 °C zhruba 5 hodin, poté ho uchovejte v lednici (vydrží po dobu 6 týdnů). V den servírování nechte puding povolit v nádobě s teplou vodou, poté opatrně překlopte na dortový talíř. Rozehřejte med, likér Baileys a máslo v malé pánvi. Vzniklým sirupem přelijte puding a libovolně dozdobte.

Hodnocení

2.5  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
14.6.2020 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist