Povidla ze švestek bez míchání

Suroviny

vypeckovaných švestek
6 kg
krystalového cukru
1 kg
octa 8 %
250 ml
rumu + na kápnutí
100 ml
mleté skořice
1 ČL

Postup přípravy:

Zralé i přezrálé vypeckované švestky dáme do širokého kastrolu, zasypeme krystalovým cukrem, přelijeme octem, ale nemícháme. Pod pokličkou necháme do druhého dne stát v chladné místnosti. Druhý den švestky přivedeme k varu, pod pokličkou vaříme 1 hodinu prudším varem, pak teplotu snížíme a necháme 2-3 hodiny lehce probublávat za občasného míchání. Vařená povidla krátce tyčkovým mixérem rozmixujeme, přidáme mletou skořici, rum a plníme do čistě vymytých malých zavařovacích skleniček. Na povrch povidel kápneme ještě několik kapek rumu, dobře víčka uzavřeme, sklenice obrátíme dnem vzhůru a necháme pomalu vychladnout.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
16.9.2016 8:14| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist