Polévka z drůbků se zeleninou

Suroviny

drůbky z kachny, krůty, kuřete (krky, křídla, žaludky)
širokých nudlí
80 g
kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
100 g
malá cibule
1 ks
másla
2 PL
hladké mouky
1 PL
mletý bílý pepř
muškátový oříšek
vaječný žloutek
1 ks
mléka
65 ml
čerstvá petrželka
sůl

Postup přípravy:

Řádně opláchnuté droby vložíme do hrnce s osolenou vodou a krátce povaříme. Tmavou pěnu, která při vaření vznikne odstraníme naběračkou. Do hrnce přidáme kořenovou zeleninu a vaříme do měkka.

V kastrolu na másle osmahneme najemno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku. Zalijeme přeceděným vývarem, jíšku dobře rozmícháme, okořeníme a povaříme.

Poté přidáme drůbeží maso zbavené kostí a zeleninu zbylou z přeceděného vývaru. Vložíme předem uvařené široké nudle. Nakonec vlijeme žloutek rozmíchaný v mléce a krátce povaříme. Porce polévky ozdobíme najemno nasekanou petrželkou.

Hodnocení

4.7  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist