Polévka z cukety se šlehačkou a oregánem

Suroviny

cukety
850 g
zeleninového vývaru
700 ml
smetany ke šlehání
300 ml
olivového oleje
2 PL
másla
1 PL
šalotek
3 ks
oregána
1 snítka
mletý pepř, sůl
1 špetka

Postup přípravy:

V hrnci na rozehřátém oleji a másle orestujeme dozlatova oloupané na drobno nasekané šalotky, přidáme na tenká kolečka nakrájené cukety, na hrubo nasekané oregano a 10 minut za stálého míchání opékáme. Potom vlijeme zeleninový vývar, aby byly cukety potopené a na mírném ohni vaříme asi 40 minut, dokud cukety nezměknou. Poté rozmixujeme ponorným mixérem, podle chuti osolíme, opepříme, vlijeme smetanu a krátce prohřejeme. Podáváme ozdobené snítkami oregana.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
13.7.2014 7:11| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist