Polévka se slaninou a zeleninou

Suroviny

sterilovaná kukuřice
350 g
mrkev
2 ks
brambory
450 g
čedar
100 g
cibule
1 ks
slanina
200 g
celer řapík
2 ks
hladká mouka
vývar
700 ml
chilli paprička
2 ks
pepř
mléko
150 ml
olivový olej
pažitka
sůl

Postup přípravy:

1. V hrnci rozpálíme olej a na středně velkém ohni opékáme plátky slaniny asi 10 minut do křupava.

2. Potom slaninu vyjmeme a osušíme ubrouskem. Na rozpáleném tuku osmahneme cibuli, mrkev, celer, chilli papričky a brambory nakrájené na kostky.

3. Podusíme a mícháme asi 10 minut, až zelenina změkne. Přidáme mouku a vývar, kukuřici i s nálevem, sůl a trochu pepře a uvedeme do varu. Potom zmírníme teplotu a vaříme asi 20 minut.

4. Přidáme mléko a nakrájenou slaninu a vaříme 5 minut. Hotovou polévku sypeme čedarem a pažitkou a podáváme s pečivem.

Hodnocení

4.6  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
3.12.2010 4:38| autor: El

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist