Pohanková pizza se sýrem

pohankova-pizza-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

olivový olej
3 PL
cibule
2 ks
rajče
500 g
koření na pizzu
1 PL
sůl, pepř
dle chuti
hladká kukuřičná mouka
100 g
hladká pohanková mouka
200 g
sušené droždí
1 sáček
cukr
1 ČL
olej
50 ml
voda
150 ml
vejce
1 ks
oregano
dle chuti
ementál
100 g

Postup přípravy:

V pánvi na 3 lžících olivového oleje nechte zesklovatět 2 nakrájené cibule, přidejte 500 g oloupaných, na kostičky nakrájených rajčat, lžíci koření na pizzu a poduste do zahoustnutí. Osolte a opepřete podle chuti. Do hnětače nasypte 100 g hladké kukuřičné mouky, 200 g hladké pohankové mouky, přidejte 1/2 lžičky soli, sáček sušeného droždí, lžičku cukru, 50 ml oleje, 150 ml vody, 1 vejce a zpracujte na vláčné těsto. Rukama namočenýma v oleji z něj udělejte dvě tenké placky, položte je na plech vyložený pečicím papírem a nechte zakryté nakynout. Pak je potřete náplní, posypte oreganem a 100 g hrubě nastrouhaného ementálu. Vložte do předehřáté trouby a zvolna pečte cca 30 minut.

Další recept ve videu:

Hodnocení

3.8  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
27.11.2023 3:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist