Pohanka s houbami a petrželkou

pohanka-s-houbami-1100x618.jpg Zdroj: archiv redakce

Suroviny

loupaná pohanka
1/4 l šálku
voda
2 šálky
sádlo
2-3 PL
cibule
1 ks
čerstvá houba
500 g
česnek
3 stroužky
sůl, pepř, kmín
dle chuti
zelená petrželka
dle chuti

Postup přípravy:

Pohanku nasypeme do hrnce, zalijeme studenou vodou a necháme ½ hodiny stát. Mezitím očistíme a na plátky nakrájíme houby. Pohanku povaříme 2-3 minuty, oheň vypneme a přikrytou pohanku necháme ještě stát asi 10 minut. Na sádle zesklovatíme nakrájenou cibuli, přidáme houby, prolisovaný česnek, sůl, pepř, kmín a podusíme. Vmícháme pohanku a posekanou petrželku. Podáváme s čerstvou zeleninou.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

2.9  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
24.9.2021 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist