Pohanka s houbami a cuketou

Suroviny

celá pohanka
250 g
čerstvé jedlé lesní nebo pěstěné houby
400 g
mladá cuketa
1 ks
cibule
1 ks
česnek
1-2 stroužky
sůl, pepř
dle chuti
saturejka
dle chuti
olej
dle potřeby

Postup přípravy:

Pohanku spařte vařící vodou. Potom ji nasypte do kastrolu, zalijte vodou, aby byla asi 1 cm potopena a zvolna ji vařte zakrytou poklicí asi 5 minut. Odstavte a nechte dojít. Na pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje, nasypte do něj drobně nakrájenou cibuli a nechte zpěnit. Přidejte nasekaný česnek, nakrájené houby, orestujte do měkka, přidejte na kostičky nakrájenou cuketu, osolte, opepřete, ochuťte saturejkou a dovařte. Promíchejte s pohankou a podávejte.

Náš tip: kdo chce, může přidat špetku pálivé papriky nebo chilli koření.

Hodnocení

3  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
31.7.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist