Pizza s tuňákem a cibulí

Suroviny

hladká mouka ( 20g na posypání )
300 g
sušené droždí
1 ČL
vlažná voda
180 ml
sůl
1 PL
cibule
2 ks
bazalka
1 snítka
rajčata konzervovaná krájená
1 balení
tuňák filety v olivovém oleji
2 ks
mozzarela
1 ks

Postup přípravy:

Těsto: Mouka hladká 280 g, Sušené droždí 1 lžička, Mouka hladká na posypání, Vlažná voda 180 ml, Sůl 1 lžička

Omáčka: Cibule 1 ks, Bazalka snítka, Rajčata konzervovaná krájená 1 konzerva, Sůl dle potřeby

Na pizzu: Tuňák filety v olivovém oleji 2 ks, Cibule 1 ks, Mozzarela 1 ks

Smíchejte v míse vlažnou vodu a droždí a míchejte, dokud se droždí úplně nerozpustí. Pak zapracujte mouku a sůl. Věnujte hnětení asi 5 minut, aby se vytvořilo vláčné lepivé těsto. Nyní můžete těsto nechat 90 minut kynout. Pak by ho bylo možné až 3 dny uchovat v lednici. Pokud není čas, může se kynutí vynechat a recept funguje stejně. Jenom se těsto potom nemůže uchovávat. Během kynutí je ideální čas připravit sugo, rajčatový základ pro každou italskou pizzu. Nakrájenou cibuli zpěňte na oleji, přidejte rajčata, bazalku a trochu podlijte vodou. Nechte na mírném ohni dusit bez pokličky, aby se vyvařila voda, cca 20 minut. Pak vyndejte bazalku a podle chuti dosolte. Předehřejte troubu na 220 °C. Ideálně alespoň půl hodiny předtím, než pizzu budete péct. Rozdělte těsto na dva díly a dlaní vytvarujte pizzu přímo na pečicím papíru. Sugo naneste na pizzu a zhruba 1 cm nechte na okraj. Naaranžujte cibuli nakrájenou na jemné plátky a okapané filety tuňáka. Pečte 5 minut. Mezitím nakrájejte mozzarellu na plátky. Klaďte na pizzu a nechte ještě na 5 minut péct.

Hodnocení

2.7  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
5.5.2015 8:30| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist