Pizza Chena – Italská velikonoční pizza

Suroviny

voda
2 hrnky
Droždí
10 g
Cukr krystal
1 PL
Sůl
1 PL
Hladká mouka
5 -6 hrníčků
Olivový olej
2 PL
Olivový olej
1 ČL
Klobása
200 g
Šunka prosciutto
200 g
Salám mortadella
150 g
Sýr Krolewski L´Casei
400 g
Mozarella
200 g
Vejce
12 ks
Petržel
dle chuti
Pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Na těsto: voda – 2 hrnky, droždí – 10 g, cukr krystal – 1 polévková lžíce, sůl – 1 polévková lžíce, hladká mouka – 5 až 6 hrníčků, olivový olej – 2 polévkové lžíce

Na náplň: olivový olej – 1 čajová lžíce,  klobása – 200 g, šunka prosciutto – 200 g, salám mortadella – 150 g, sýr Krolewski L´Casei  – 400 g, Mozarella – 200 g, vejce – 12 ks, petržel, pepř

Ve velké misce rozpusťte droždí a smíchejte jej s cukrem a solí v teplé vodě. Přidejte mouku a olivový olej, míchejte, dokud se nezačne vytvářet těsto. Následně těsto vypracujte rukama dohladka a nechte odpočívat přikryté nebo zabalené ve fólii alespoň dvě hodiny.

Mezitím uvařte 4 vejce natvrdo, oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Na plátky nakrájejte také klobásy, šunku, salám a mozzarellu. Sýr Krolewski můžete raději nastrouhat.

Do misky bokem si rozklepněte zbylých 8 vajec, přidejte petržel a pepř a vyšlehejte.

Troubu si předehřejte na 180°C.

Poté, co vám těsto nakyne, z něj vezměte zhruba dvě třetiny, rozválejte a vyložte dno i stěny formy. Začněte vrstvit uzeniny, nakrájená uvařená vejce, mozzarellu a sýr Krolewski. Po vyskládání 5 až 6 vrstev náplň zalijte půlkou připravené vaječné směsi. Poté navrstvěte zbytek surovin a opět zalijte zbytkem vaječné směsi.

Zbytek těsta také rozválejte natenko a vytvořte pokličku, kterou následně přikryjte vršek pizzy. Spoje obou těst lehce umačkejte a zarolujte dovnitř formy. Vršek několikrát propíchejte špejlí a můžete jej také potřít zbytkem vaječné směsi.

Pečte zhruba 60 minut nebo dozlatova. Vyndejte z trouby a nechte vychladnout. Podávat můžete jak teplé, tak studené, nakrájené na měsíčky. Dobrou chuť!

Více receptů naleznete na www.syrnadzlato.cz.

Hodnocení

2.8  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
14.3.2018 10:25| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist