Piškotový dezert s ovocem

Suroviny

mléka
300 ml
žloutků
3 ks
moučkového cukru
80 g
ovoce
300 g
piškotů
300 g
hladké mouky
1 PL
kousek vanilkového lusku

Postup přípravy:

Rozšlehejte ve 300 ml studeného mléka lžíci hladké mouky, přidejte kousek vanilkového lusku, postavte na oheň a za stálého míchání nechte přejít varem. Utřete v kotlíku 3 žloutky s 80 g moučkového cukru do pěny. Kotlík postavte do horké vodní lázně a za stálého šlehání do něj nalijte tenkým pramínkem horké mléko, ohřívejte a šlehejte do zhoustnutí (pozor, směs se nesmí vařit, aby se nesrazila). Do pohárů nebo misek rozdělte 300 g drobného nebo drobně nakrájeného ovoce (maliny, jahody, meruňky atd.), 300 g piškotů zalijte teplým krémem a hned podávejte.

Hodnocení

2.4  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
5.1.2017 4:03

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist