Pikantní zelí s uzeninou

pikantni-zeli-s-uzeninou-1100x618.jpg Zdroj: archiv redakce

Suroviny

bílé zelí
1/2 hlávky
červená paprika
1 ks
středně velký ananas (nebo i konzerva)
1 ks
máslo
125 g
bílý vinný ocet
3 PL
med
3 PL
česnek
3 stroužky
ementál
50 g
vývar (i z kostky)
100 ml
nakládaný zelený pepř
1 ČL
klobáska
4 ks
sůl, pepř
dle chuti
kari koření
dle chuti

Postup přípravy:

Zelí nakrájejte na nudličky, omyjte a nechte odkapat. Ananas oloupejte, dřevnatý stonek odřízněte a dužinu nakrájejte na kostičky. Máslo s pepřem rozehřejte, přidejte nakrájenou papriku, zelí a duste asi 10 minut. Pak vmíchejte utřený česnek, ocet, med, sůl, pepř, ananas a duste dalších 10 minut. Zelnou směs smíchejte s nastrouhaným sýrem, naloženým pepřem, přidejte špetku kari koření a podle chuti osolte. Klobásky nařežte na povrchu do mřížky a opečte na másle. Na talíře upravte kopečky zelí a klobásky, zelí lehce posypte nastrouhaným sýrem a ozdobte petrželkou. Podávejte s pečivem nebo pečenými bramborami.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

2.4  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
6.8.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist