Pečivo ze šlehačky se sýrem a mákem

Suroviny

polohrubé mouky
400 g
tuku
200 g
strouhaného ementálu
200 g
šlehačky
1/4 ks
sůl
hrubá sůl, mák

Postup přípravy:

Do prosáté mouky rozstrouháme sýr a tuk, trochu osolíme a šlehačkou zaděláme těsto. Uložíme je na chvíli do chladu. Částečně ztuhlé těsto vyválíme na pomoučeném vále na plát, ze kterého vykrajujeme formičkami různé tvary. Přeneseme na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme hrubou solí a mákem a v předehřáté troubě upečeme dorůžova.

Hodnocení

4.9  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist