Pečený králík se zeleninou

peceny-kralik-se-zeleninou-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

zadní část králíka
1 ks
slanina
50 g
česnek
6 stroužků
sůl, pepř
dle chuti
tymián
dle chuti
šalotka
4 ks
rajče
4 ks
zelená paprika
1 ks
červená paprika
1 ks
cuketa
1 ks

Postup přípravy:

Zadní část králíka odblaňte a prošpikujte 50 g na klínky nakrájené slaniny. Položte ho do pekáčku, potřete ho prolisovaným česnekem, osolte, opepřete a posypte tymiánem. Přidejte 4 na čtvrtky nakrájené šalotky, podlijte a pečte půl hodiny zakryté poklicí. Poklici sundejte, přidejte 4 oloupaná nakrájená rajčata, nakrájenou zelenou a červenou papriku, oloupanou na kostky nakrájenou cuketu, 2 – 3 oloupané na plátky nakrájené stroužky česneku. Zeleninu mírně osolte, posypte tymiánem a dopečte doměkka. Během pečení podle potřeby podlévejte, ale ne moc a zeleninu promíchávejte.

Tip: podávejte s vařenými brambory.

Hodnocení

3.4  Hodnoceno: 14x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
24.11.2020 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist