Pečené kuře s bramborami a gyros kořením

Suroviny

kuře
1 ks
brambory
1 kg
velká cibule
2 ks
česnek
5-7 stroužků
plnotučná hořčice
2 PL
citrónová šťáva
2 PL
drcený kmín, mletý pepř, sůl
dle chuti
olej
2 PL
koření gyros
dle chuti

Postup přípravy:

Oloupané, omyté a osušené brambory nakrájíme, promícháme s olejem. Osolíme, okořeníme, přidáme hořčici, citrónovou šťávu, na plátky nakrájený oloupaný česnek a znovu promícháme. Necháme 30-60 minut odležet. Oloupanou cibuli nakrájíme na silnější kolečka a rozprostřeme na dno suchého pekáče. Na cibuli rozložíme brambory. Na povrch naskládáme osolené čtvrtky kuřete a posypeme gyrosovým kořením. Nepodléváme, cibule a maso pustí dost šťávy. Přikryjeme a vložíme do trouby vyhřáté na 220°C. Po 40 minutách odkryjeme a ještě asi 20 minut dopečeme doměkka. Porce masa můžeme občas přelít vypečenou šťávou.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.2  Hodnoceno: 13x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
12.3.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist