Pampeliškový med s citrónem

Suroviny

čerstvě nasbíraných květů pampelišek
600 ks
citron
3 ks
pitná voda
3 l
cukr
3 kg

Postup přípravy:

Čerstvě natrhané pampelišky dáme do hrnce s vodou vařit (neoplachujeme je!). Jakmile se začne voda vařit, povaříme 20 minut, pak zdroj tepla vypneme, přidáme vymačkané citróny bez pecek a dáme do druhého dne do chladna odstát. Další den pampelišky scedíme a do vody přidáme 3 kg cukru, občas promícháme. Vaříme na mírném plameni do zhoustnutí hmoty, pokud se nám bude tvořit pěna, tak ji odstraníme.

Hodnocení

3.8  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
14.3.2017 8:11| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist