Omáčka na těstoviny s mletým masem a česnekem

Suroviny

mleté hovězí zadní
300 g
mleté vepřové
300 g
velkou cibuli
1 ks
česneku
5 stroužků
mrkve
2 ks
olej
anglické slaniny
50 g
loupaných rajčat
1/2 kg
červeného vína
1 sklenice
parmazán

Postup přípravy:

Cibuli a česnek zpěníme na oleji, přidáme anglickou slaninu nakrájenou na kostičky a na kolečka nakrájenou mrkev. Můžeme případně podle chuti přidat i pár čerstvých nebo sušených hub. Osmahneme vše do růžova, pak přidáme mleté maso. Mícháme a krátce opražíme.

Až se maso osmaží, podlijeme vše sklenkou vína, mícháme a necháme víno pomalu vypařit. Pak přidáme loupaná rajčata, rozmačkáme je a za stálého míchání dusíme asi 10 min, pak úplně zeslabíme a necháme dusit dalších alespoň 20 min odkryté.

Přidáme bazalku, nakonec vše hodně posypeme parmazánem.

Dobrou chuť! 

Hodnocení

4.4  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Martina Chlumská

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist