Obrácený vepřový řízek s cibulkou

Suroviny

plátků vepřové krkovice bez kosti (výška 2 cm)
4 ks
vajec
3 ks
cibule
2 ks
anglické nebo jiné slaniny
100 g
plnotučné hořčice
1 PL
pepř, sůl
dle chuti ks
strouhanka
dle potřeby
sádlo na smažení
dle potřeby

Postup přípravy:

Maso naklepeme, osolíme, opepříme a z obou stran potřeme hořčicí, vložíme do strouhanky a rukou ji pořádně „naboucháme“ do masa (lepší je použít mikrotenový sáček). Obalené maso protáhneme rozšlehanými vejci a smažíme v rozpáleném tuku pozvolna z obou stran dozlatova. Poté přendáme do pekáčku, na každý plátek masa dáme na céčka pokrájenou cibuli, plátky slaniny, vyskládáme co nejtěsněji k sobě. Přiklopené zapékáme v troubě na 200 °C cca 30 minut, pak sundáme poklici a necháme ještě 10 minut dojít na barvu.

Hodnocení

4.2  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
16.9.2016 3:29| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist